Keuzescherm
Locatie vmbo-pro Locatie Atheneum-Havo-Mavo

Thorbecke ScholengemeenschapBestuur en commissies van Onioth

 

Gelukkig bestaat school niet alleen uit leren, maar ook uit leuke dingen. Daarom hebben we op de Thorbecke de leerlingenvereniging Onioth. Het hele jaar door organiseren leerlingen samen met anderen allerlei activiteiten voor leerlingen. Uiteindelijk is er voor iedereen wel wat. Zo hebben we bijvoorbeeld 16+ feesten in een café in Zwolle voor de bovenbouw, een leuke activiteit voor de derde klassen en disco's op school voor de onderbouw. Voor een goed doel verkopen we zoveel mogelijk oliebollen met kerst, en in de zomer zoveel mogelijk ijsjes. Een van onze hoogtepunten is de Grote Avond. Nadat leerlingen door de audities heen zijn gekomen, mogen ze twee avonden optreden in Schouwburg Odeon. Achter de schermen is het altijd volop stressen. We regelen al het licht, geluid en decor zelf. Onioth is vooral altijd heel erg gezellig en je leert veel nieuwe mensen kennen. Iedereen kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar een van de voorzitters of te komen naar een algemene vergadering die op elke woensdag in de tweede pauze in lokaal B04 plaatsvindt. Hou de Onioth- informatieborden in gebouw A en B goed in de gaten, daar staat vaak belangrijke informatie op.

 

 

Bestuur leerlingenvereniging Onioth 2015-2016:

 

Voorzitters:

Ewoud Vos ewoud_vos@live.nl

Nynke Geertman nynke1313@gmail.com

Janne Vrenken jannejoosje@hotmail.com

 

Penningmeester:

Lynn Haasloop Werner lynnhw@live.nl

 

Secretariaat:

Martha Otten martha.otten@hotmail.com

Franka Roest franka@arugo.nl

 

Public Relations:

Job de Goeij jobdegoeij@hotmail.com

Lois Douma loisdouma2001@gmail.com

Femke Haasloop Werner femkehw@live.nl

Robin Wols robin.wols@gmail.com

 

Algemene Bestuursleden:

Daphne Koetsier koetsier.dd@gmail.com

Renske Woudstra renskewoudstra@gmail.com

Jornt Wildeboer jornt-wildeboer@hotmail.com

Stijn van Gelderen gelderen.stijn@icloud.com

 

 

Grote Avond

De Grote Avond is een van de hoogtepunten van het hele jaar. Alle leerlingen van Thorbecke die iets speciaals of leuks kunnen, zoals dansen, zingen, cabaret, een instrument bespelen of een toneelstukje spelen mogen dat laten zien in schouwburg Odeon. Voor de toeschouwers is dit een hele leuke en gezellige avond om naar toe te gaan. Voor de Oniother's achter de schermen is het een avond vol stress en druk, maar ook een avond waar wij zeker naar uitkijken, en een geslaagde Grote Avond wordt natuurlijk gevierd met een afterparty!

 

Onioth-kamp

Het Onioth-kamp is altijd de afsluiting en eigenlijk ook de start van een nieuw Onioth-jaar. Het vindt altijd plaats aan het einde van het schooljaar, maar wat houdt het Onioth-kamp nou in? Omdat we bij Onioth met zoveel leden te maken hebben, is het moeilijk om elkaar allemaal tijdens schooltijd te leren kennen. Daarom gaan we altijd aan het einde van het jaar met de hele bende op kamp.  Op deze manier heb je een geweldig weekend én leer je elkaar beter kennen. Ook is er altijd de ontgroening van het nieuwe bestuur en de nieuwe voorzitters, en wordt er afscheid genomen van oude leden en natuurlijk het welbekende ONTBIJT-OP-BED. Kortom altijd een gezellig weekend dat geen lid wil missen!

 

16+ Feest

Twee keer per jaar organiseert Onioth het altijd goed bezochte 16+ feest. Een gezellige avond/nacht in een kroeg in Zwolle. Deze activiteit is zeker niet alleen voor leerlingen, er komen namelijk ook veel leraren op af! Wat is er nou mooier dan met je docent Geschiedenis een biertje te drinken aan de bar? Deze activiteit is élke keer weer een groot succes! Ben jij 16 jaar of ouder? Dan ben je bij deze van harte uitgenodigd om de eerstvolgende keer langs te komen!

 

Disco

Ieder jaar organiseert de leerlingenvereniging disco's voor de 1ste en 2de klassen. De disco's zijn altijd een groot succes! Gezellig met je vrienden en vriendinnen een disco opbouwen en daarna barst het feest los in een volle aula. Even snel afbouwen en dan nog gezellig wat drinken in de lerarenkamer.

 

Audities

Elk jaar is er een Grote Avond. Dit is een gezellige avond in schouwburg Odeon waarop alle talenten van Thorbecke een stukje opvoeren. Iedereen die mee wil doen, moet eerst zijn of haar stukje (een dans, een toneelstuk, cabaret, een muziek stuk, of iets dergelijks) laten zien aan een jury. Deze jury beslist welke stukjes wel of niet mogen optreden op de Grote Avond.

 

Sinterklaasvoorstelling
Op 5 december komt de Sint een bezoekje aan de 1e en 2e klassen van Thorbecke brengen. Voor de Sint is het niet altijd rozengeur en maneschijn, er is altijd wel wat met hem aan de hand. Vorig jaar bijvoorbeeld kon de Sint maar niet zijn ware liefde vinden. Rondom de problemen van de Sint wordt een leuke voorstelling gegeven door Onioth, het is een gevarieerde voorstelling met bandjes, filmpjes en dans.

 

Oliebollen

Dit jaar zal de oliebollenactie plaats vinden op 20 december. Met een muziekje, sneeuw en de geur van oliebollen heerst er altijd al een echte kerstsfeer. Dit gebeurt allemaal op het plein tussen de twee gebouwen in. De avond en nacht van te voren maken een aantal Onioth-leden het beslag voor de oliebollen. Veel nachtrust is er meestal niet bij. Als het beslag genoeg gerezen is, dan moet er natuurlijk gebakken worden. Dit begint soms al om 04.00 uur. Het bakken van de oliebollen gaat de hele dag door. We proberen zo veel mogelijk oliebollen verkopen. De opbrengst gaan naar een goed doel. 

 

IJsverkoop
Tijdens de warme zomerdagen wordt er twee dagen lang, onder schooltijd en in de pauzes, zoveel mogelijk ijs verkocht. Onioth-leden mogen ijs scheppen en verkopen. De opbrengst van het verkochte ijs gaat naar een goed doel. Misschien dat je nog wel een leraar bereidt kan vinden om voor jullie klas een ijsje te halen!

 

Valentijn

Ook dit jaar wordt Valentijn weer uitgebreid gevierd. Om je in de sfeer te brengen wordt de hele school versierd met hartjes en andere Valentijnsversieringen. Je kunt voor je Valentijn een roos bestellen die dan door Cupido's aan de gelukkige wordt gegeven. We vieren dit op 14 februari. Ga jij dit jaar ook een roos sturen?

 

Derde klas activiteit

Ieder jaar wordt er speciaal voor de derde klas een hele gave activiteit georganiseerd, de afgelopen jaren hield dit in dat de derde klas Havo en Atheneum een middag mochten paintballen! Het is dus wel vrijwillig. Je kunt je inschrijven via Onioth. Je hebt gegarandeerd een leuke middag!

 

Posters

Als aankondiging voor een aantal activiteiten, worden er posters gemaakt. De posters moeten er mooi en opvallend uit zien. Iedereen willen we op deze manier uitnodigen en informeren over de activiteiten die Onioth organiseert.

Er worden posters gemaakt voor de disco's, de oliebollenverkoop, de Grote Avond, de ijsverkoop, etc. Heb jij leuke ideeën ? Laat het vooral weten bij Onioth.

 

Kaartverkoop

Voor bijna alle activiteiten die Onioth organiseert worden kaartjes verkocht. Voor disco's, Valentijn, de Grote Avond en alle andere activiteiten. Dit begint ongeveer één tot twee weken voordat de activiteit plaatsvindt. De opbrengst van de kaartjes wordt meestal geschonken aan een goed doel. Dit kan elke keer anders zijn.

 

 Nieuws
Agenda
Fotoalbum
Onioth info
Bestuur en commissies