Informatie

Pestprotocol

Pestprotocol
Voor het schooljaar 2015-2016 is het als bijlage toegevoegde pestprotocol van toepassing.
(Pestprotocol opvragen bij Pamela)

Digitaal Pesten
Onder de indruk en geraakt. Dat waren de meeste ouders op de TSG na de informatieavond over digitaal pesten. Want weten we wel precies welke sites onze kinderen thuis bezoeken, hoeveel contactpersonen ze in hun lijst hebben staan en of ze wel uitleg geven wanneer ze iemand hebben ‘geblockt’?

Er is soms een diepe digitale kloof tussen ons en onze kinderen. De vraag dringt zich natuurlijk op of het nu anders is dan in onze jeugd. Onze ouders maakten zich zorgen om de invloed van de tv. Toch is er een verschil. Er ontstaat een andere, digitale wereld voor kinderen. Gesprekken die ze voeren, staan zwart-op-wit. Ze kunnen eeuwig worden herinnerd aan foto’s en films. Ze maken vrienden met leeftijdgenoten waar ze nauwelijks contact mee hebben.

Wij moeten mee. We moeten met onze kinderen blijven praten en blijven informeren naar hun digitale belevenissen. We vragen immers na een voetbalwedstrijd ook of ze hebben gewonnen. Als onderwijskundigen willen we nooit in de rol van opvoerder stappen. Maar als betrokken directeur en personeel van een actieve school is het wel onze verantwoordelijkheid om ouders te informeren en te ondersteunen bij actuele problemen. Want we willen toch samen werken aan een veilige leer- en leefomgeving voor onze jeugd.
voor meer informatie over digitaal pesten, kunt u de folder met tips van de Kinderconsument downloaden.

Deze school is onderdeel van:
Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio
Verder met leren

Realisatie: