Cambridge English

Cambridge English

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

Let’s go!

De meeste films, boeken, nieuwsberichten, vlogs en posts in de westerse wereld zijn in het Engels. Wil jij alles nog beter kunnen volgen? Dan is een goede kennis van de Engelse taal belangrijk!  Of je nu mavo, havo of atheneum doet, elke leerling krijgt het vak Engels op school. Op Thorbecke doen we dat vanaf klas 1 via het Cambridge English. Je doet veel verschillende dingen: schrijven, luisteren, kijken, lezen én spreken. Bij dat laatste krijg je soms ook hulp van iemand die in een Engelstalig land is opgegroeid, een native speaker.

Doodle

Engels op school …

Tijdens de les spreekt de docent bijna alleen Engels en de boeken zijn ook allemaal in het Engels. Wait, what?! Het lijkt heftig, maar dat valt reuze mee. De docenten zijn namelijk experts in het uitleggen in Engels, zodat iedereen het begrijpt. Doordat je alleen maar Engels praat, schrijft, leest en hoort, leer je het extra snel.

Doodle

… voor een diploma én een voorsprong tijdens je studie

Wie wil, kan voor het Cambridge-certificaat gaan. Halverwege 4 mavo, 5 havo óf aan het einde van 5 vwo kan je een examen doen. Als je slaagt, krijg je het diploma Cambridge First in English (FCE), Cambridge Advanced in English (CAE) of nóg beter: Cambridge Proficiency in English (CPE). Met dit diploma heb je een enorm voordeel als je in Nederland gaat studeren. Steeds meer studies zijn namelijk in het Engels en er worden steeds meer Engelse boeken gebruikt, ook op Nederlandstalige opleidingen. Mbo-opleidingen die gericht zijn op bijvoorbeeld toerisme en International Business stellen eisen aan het niveau van het Engels.

Doodle

… ook in het buitenland

En uiteraard vergroot je de kans op een mooie buitenlandse stageplaats als je Engels goed is. In het buitenland studeren? Met het officiële Cambridge-certificaat (CAE en CPE) kom je makkelijk binnen bij Engelstalige universiteiten en hogescholen. Door er nu extra tijd aan te besteden, bespaar je straks dus een hoop tijd tijdens je studie.

Doodle

Deze school is onderdeel van:
Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio
Verder met leren

Realisatie: