Groep 8

Maak kennis met Thorbecke

Doodle

Kies jij voor Thorbecke?

Wil je volgend schooljaar naar Thorbecke? Download hier het aanmeldingsformulier. Graag ontvangen wij het formulier (via jouw basisschool) vanaf 25 t/m 31 maart.

Aanmeldingsformulier

Doodle

Thorbecke bezoeken?

Zit je in groep 7 of 8 en wil je de Thorbecke Scholengemeenschap (TSG) graag beter leren kennen? Dan nodigen wij jou uit om een kijkje te nemen op onze school. Kun je niet wachten? Neem alvast een kijkje op de Thorbecke Scholengemeenschap.

Geef je nu op voor bezoek aan Thorbecke

Geen evenementen gevonden.

 

Meer info

Volg de tweejarige brugklas

Op Thorbecke zijn er vier verschillende brugklassen: 1 mavo, 1 mavo/havo, 1 havo/atheneum en 1 atheneum. De brugklas duurt bij ons maximaal twee jaar. Die twee jaar gebruiken we om te kijken welk niveau het beste bij je past.

Voordeel van twee jaar brugklas?

 • Je komt op niveau dat bij jou past.
 • Als je op juiste plek zit, ga je met meer plezier naar school.
 • De kans op slagen is het grootst.

Mavo

Heb je een mavoadvies gekregen van de basisschool? Dan ga je naar een mavo/havoklas. Heb je een mavoadvies en wat extra ondersteuning nodig in de klas, dan kan je plaatsnemen in een kleine mavoklas.

Havo

Als je een havoadvies hebt gekregen van de basisschool kom je bij ons in een ‘dakpanklas’. Dat is mavo/havo of havo/atheneum. In deze klassen krijg je toetsen op twee verschillende niveaus. Zo vinden we in de eerste twee jaar uit welk niveau het beste bij je past. Is dat na één jaar al duidelijk? Dan kan je na klas 1 al naar mavo, havo of atheneum.

Atheneum

Vanaf klas 1 leer je op het atheneum al kritisch denken bij filosofie en doe je onderzoek bij het vak wetenschap. Je wordt namelijk voorbereid op de universiteit. Daarom investeren wij extra in kennis, wijsheid en onderzoeksvaardigheden. De echte bollebozen kunnen vanaf de tweede klas masterclasses volgen aan de universiteit van Twente.

Eigen gebouw voor de brugklas

Je hebt je ‘eigen’ school binnen Thorbecke als je in de brugklas of de tweede klas zit. Onze school heeft namelijk een A- en een B-gebouw. Als je in de brugklas komt, heb je vooral les in het B-gebouw. Dit gebouw heeft een eigen pauzeruimte, een eigen schoolplein, een eigen fietsenstalling én een mooi multicourt. Allemaal voor de brugklassers en tweedeklassers. Zo kan je rustig wennen aan jouw nieuwe school.

Doodle Doodle

Hoera geslaagd!

Het slagingspercentage is al jaren hoog op de Thorbecke Scholengemeenschap.

Doodle

Geslaagd in 2022 – 2023

 • mavo
  96%
 • havo
  90%
 • atheneum
  98%

traject

Techniek

mavo, mavo/havo

Leren door te doen! Vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken en gave dingen te bouwen? Bij Techniek ga je met professioneel gereedschap aan de slag. Je maakt dan bijvoorbeeld een zeilkar, een houten koffer of een vissersboot met knettermotor. Daar zit natuurlijk wat werk in, maar geef jij de moed niet op en houd je ervan om problemen op te lossen? Dan past het traject Techniek perfect bij jou!

Lees verder..

traject

CreaThor Academy

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

Ben jij een CreaThor? Dit is ons innovatieve traject waarbij het draait om kunst in de breedste zin van het woord. Op deze Academy word jij één van de creators! Na een kennismakingsfase kies je de onderdelen die het beste bij jou passen. Je kan je specialiseren op het gebied van film en fotografie, beeldende kunst óf theater. Zelfgemaakte producties zijn uiteraard onderdeel van dit traject.

Lees verder..

traject

Sport

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

Je vindt sporten heel leuk … Ben je vaak op het voetbalveld, de atletiekbaan of in het zwembad te vinden? Vind je het leuk om kennis te maken met allerlei sporten? Dan is dit traject iets voor jou! Je hoeft geen topsporter te zijn, maar je vindt sporten wel héél leuk. De leerlingen die het sporttraject volgen, zijn sportief, óók in hun houding tegenover klasgenoten.

Lees verder..

traject

Technasium

havo/atheneum, atheneum

Eerst denken en dan doen! Ben je nieuwsgierig, geïnteresseerd in ongeveer alles en werk je graag samen om problemen op te lossen? Dan is Technasium iets voor jou!

Lees verder..

“De meeste films, boeken, nieuwsberichten, vlogs en posts in de westerse wereld zijn in het Engels.”

 Wil jij alles nog beter kunnen volgen? Dan is een goede kennis van de Engelse taal belangrijk! Of je nu mavo, havo of atheneum doet, elke leerling krijgt het vak Engels op school.  Op Thorbecke doen we dat vanaf klas 1 via Cambridge English. Je doet veel verschillende dingen: schrijven, luisteren, kijken, lezen én spreken. Bij dat laatste krijg je soms ook hulp van iemand die in een Engelstalig land is opgegroeid, een native speaker.

Typisch Thorbecke

Onioth vóór en dóór leerlingen

Onioth is de leerlingenvereniging vóór en dóór leerlingen. Onioth is een afkorting van Ontspanning Na Inspanning Op Thorbecke.

doodle

Inzetten voor anderen

We willen niet alleen aan onszelf denken, maar ons ook inzetten voor anderen.

Kunst en cultuur

Elk jaar zijn er op school verschillende muziek- en toneelvoorstellingen.

A-lympiade en wiskunde B-dag

Een wedstrijd in wiskunde. Dat doen leerlingen tijdens de wiskunde A-lympiade en de wiskunde B-dag.

Iedereen op stap!

Hoewel er in ons schoolgebouw meer dan genoeg te beleven is, gaan we ook geregeld op stap.

doodle
Doodle

Help rustig!

Een nieuwe school kan overweldigend zijn en soms kan je denken: HELP! Dan zeggen wij: rustig maar. Want je hebt een mentor die jou begeleidt, twee apps om je op de hoogte te houden, begeleiding bij moeilijke vakken en extra ondersteuning als leren niet vanzelf gaat. Ook hebben we een handige gids gemaakt: Leren? Hoe dan!

Naar begeleiding

Deze school is onderdeel van:
Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio
Verder met leren

Realisatie: