Technasium

Technasium

Doodle

Eerst denken en dan doen!

Ben je nieuwsgierig, geïnteresseerd in ongeveer alles
en werk je graag samen om problemen op te lossen?
Dan is Technasium iets voor jou!

Doodle
Doodle

In de werkplaats van Technasium …

Het vak dat hoort bij dit traject heet Onderzoeken en Ontwerpen (O&O). De lessen worden gegeven in een werkplaats. Hier heb je al het gereedschap bij de hand om de opdrachten uit te voeren.
De werkplaats gebruiken we ook als onderzoeksruimte, atelier en laboratorium. Bij Technasium ben je negen weken bezig met één opdracht. Per week krijg je twee lessen van twee uur.

Doodle

Leerlingen aan het woord

Doodle

… werk je met opdrachten uit de praktijk

De opdrachten waar je aan werkt, krijg je niet van school zelf. Je gaat met je groepje naar een bedrijf of instelling. Daar kijken jullie wat dat bedrijf doet en krijgen jullie een opdracht. Om een goed product te maken, moet je eerst onderzoek doen. Je duikt de theorie in en doet bronnenonderzoek op internet. Ook neem je soms interviews af of bezoek je een universiteit of hogeschool voor advies.

… van de architect, een hogeschool of een muziekwinkel

Met die opdracht en theorie gaan jullie op school aan de slag. Eerst doe je onderzoek, dan werk je jullie ideeën uit en maak je het eindproduct. Dat is bijvoorbeeld een aangepaste waterwoning voor een architect, een geautomatiseerde plantenbak voor een hogeschool of een bijzondere elektrische gitaar voor een muziekwinkel.

Doodle

Je leert onderzoeken, samenwerken, presenteren …

Om een goed product te maken, moet je een planning maken, overleggen (scrummen) en onderzoek doen. Dat leer je allemaal bij Technasium. Ook leer je presenteren. Je moet namelijk kunnen vertellen wat er bijzonder is aan je onderzoek en product of uitleggen hoe jullie product een bedrijf verder helpt.

Doodle

… en welke studies je kunt doen

Omdat we met dit traject veel samenwerken met professionals en universiteiten en hogescholen, zie je ook meteen welke interessante studies je later kunt doen. In de bovenbouw ga je op zoek naar eigen opdrachtgevers, zo kun je extra goed onderzoeken wat je later wilt worden!

Andere trajecten

bekijk de andere trajecten

Traject

Techniek

mavo, mavo/havo

doodle

Traject

CreaThor Academy

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

doodle

Traject

Sport

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

doodle

Deze school is onderdeel van:
Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio
Verder met leren

Realisatie: