Sport

Sport

Je vindt sporten heel leuk …

Ben je vaak op het voetbalveld, de atletiekbaan of in het zwembad te vinden? Vind je het leuk om kennis te maken met allerlei sporten? Dan is dit traject iets voor jou! Je hoeft geen topsporter te zijn, maar je vindt sporten wel héél leuk. De leerlingen die het sporttraject volgen, zijn sportief, óók in hun houding tegenover klasgenoten.

Doodle

… ook free runnen, karate en skiën

Bij Sport maak je kennis met sporten die je normaal gesproken in de gymles niet krijgt. Denk aan free running, mountainbiken, squash of karate. Soms krijg je clinics van specialisten die we daar speciaal voor inhuren. Ook gaan we met alle sporters het water op en de berg af. In klas twee starten we namelijk met een watersportkamp en in de winter van dat schooljaar gaan we op wintersport.

Leerling aan het woord

Doodle

… en je wilt je inzetten voor een ander

Tijdens de sportlessen leer je hoe je andere leerlingen helpt en hoe je het beste kunt samenwerken. Dat is waardevol. Nu, op school, en later, op je werk. Eigenlijk altijd, in je dagelijkse leven. Je actief inzetten voor een ander is ook onderdeel van dit traject. In klas 2 doe je mee met een hardloopwedstrijd van 5 kilometer en laat je je sponsoren. Het geld dat de run opbrengt, gaat naar KWF Kankerbestrijding.

Doodle

Ook in de bovenbouw …

Examen doen in het vak Lichamelijke Opvoeding (LO2) of Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM)? Dat kan in de bovenbouw. Handig! Voor als je na de middelbare school een sportopleiding gaat doen. Wat trouwens ook handig is bij Sport: een eigen fiets. Die heb je nodig om naar de verschillende clinics in Zwolle te gaan.

Doodle Doodle

… en buiten school

Wil je nog meer sporten? Dat kan! Alle sportklasleerlingen krijgen namelijk de Thorbecke sportpas. Hiermee kan je na schooltijd sporten bij allerlei clubs in Zwolle. Het kost niets,gratis dus. Je kan – alleen of met opa en oma, een vriendje of vriendinnetje – bijvoorbeeld judoën, roeien, squashen, free runnen, zaalvoetballen, spinnen, zumbaën, padellen of een kijkje nemen bij de atletiekvereniging. Uniek in Zwolle!

Doodle

Andere trajecten

bekijk de andere trajecten

Traject

Techniek

mavo, mavo/havo

doodle

Traject

CreaThor Academy

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

doodle

Traject

Technasium

havo/atheneum, atheneum

doodle

Deze school is onderdeel van:
Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio
Verder met leren

Realisatie: