Techniek

Techniek

Leren door te doen!

Vind je het leuk om je handen uit de mouwen te steken en gave dingen te bouwen?
Bij Techniek ga je met professioneel gereedschap aan de slag. Je maakt dan bijvoorbeeld een zeilkar, een houten koffer of een vissersboot met knettermotor. Daar zit natuurlijk wat werk in, maar geef jij de moed niet op en houd je ervan om problemen op te lossen? Dan past het traject Techniek perfect bij jou!

Doodle Doodle

 … buiten school

Techniekles heb je vier uur per week (2×2 uur). Deze lesuren vormen een fijne afwisseling met de andere, meer theoretische vakken. Deze lessen worden gegeven op het TechLab (in het oude Philipsgebouw). Ook gaan we naar Deltion Techniek kun je meedoen aan de First Lego League. Op het TechLab kun je alvast oefenen voor de First Lego League, bouwen aan een kettingreactie, een hindernis maken voor de drones waarmee je gaat vliegen. Mogelijkheden genoeg…

 

Doodle

Leerling aan het woord

Doodle

… ook in de bovenbouw

In 3 en 4 mavo kan je verder met Techniek, met het vak PIE (Produceren, Installatie en Energie). Het ziet er wel iets anders uit. Je gaat dan één hele dag in de week naar het Deltion College en bezoekt een aantal bedrijven. De docenten van Thorbecke en Deltion geven daar samen de lessen Techniek. Je gaat ook twee weken een snuffelstage lopen. Aan het einde van de vierde klas doe je praktijkexamen. Je bent dan goed voorbereid op het mbo, want je kunt daarna instromen op niveau 4.

Ga je na de tweede klas naar de havo? Dan kan je overstappen op het traject Technasium.

 

Doodle

Andere trajecten

Bekijk de andere trajecten

Traject

CreaThor Academy

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

doodle

Traject

Sport

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

doodle

Traject

Technasium

havo/atheneum, atheneum

doodle

Deze school is onderdeel van:
Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio
Verder met leren

Realisatie: