CreaThor Academy

CreaThor Academy

Ben jij een CreaThor?

Dit is ons innovatieve traject waarbij het draait om kunst in de breedste zin van het woord. Op deze Academy word jij één van de creators! Na een kennismakingsfase kies je de onderdelen die het beste bij jou passen. Je kan je specialiseren op het gebied van film en fotografie, beeldende kunst óf theater. Zelfgemaakte producties zijn uiteraard onderdeel van dit traject.

Doodle

Maak je eigen film, animatie of fotoreportage …

Lijkt het je leuk om zelf met camera’s, licht en geluid te werken? Of heb je altijd al eens willen presenteren? Dan is dit je kans! We maken video’s, animaties en fotoreportages, en daar komt nog best veel bij kijken. Daarom leer je onder andere scenarioschrijven, storyboards maken, interviewen, monteren, grimeren, presenteren en decors ontwerpen. Wist je trouwens dat alle filmpjes die je op deze website of op ons youtube kanaal tegen komt, door de leerlingen zelf zijn gemaakt?

Doodle

… in een echte studio

De CreaThor Academy heeft een eigen studio, die noemen we Studio 13. Een echte studio met camera’s, een regiekamer en een montageruimte. Alles om een volledige mediaproductie te kunnen maken. En wat doen we met die producties? De beste plaatsen we op de website van de school!

Leerlingen aan het woord

Of maak je eigen schilderij, 3D-beeld en tekening …

Heb jij een nieuwsgierige en onderzoekende houding? En wil jij jouw ideeën verbeelden? Bij beeldende vorming ontdek jij hoe je dit kunt doen. Als een echte kunstenaar ga je op onderzoek uit en leer je hoe je jouw ideeën kan uitbeelden. In een inspirerend lokaal met allerlei materialen, machines en gereedschappen leer je tekenen, schilderen en werken met hout en klei.

Doodle Doodle
Doodle

… en leer kritisch kijken naar andere kunst en kunstenaars

Ook kom je in aanraking met andere, bekende kunstenaars. Dat doen we op school, maar we bezoeken ook zeker museum de Fundatie. Je leert goed kijken naar hoe anderen te werk zijn gegaan en dat helpt jou om je eigen ideeën te verbeelden. Na elke opdracht heb jij een kunstwerk gemaakt waar je trots op kunt zijn!

Maar ook: het podium op …

Drama, dans, muziek en toneel: eigenlijk alle kunsten die je op het podium kan uitvoeren. Dáár draait het om bij het onderdeel Theater.

Doe je hier al iets mee of wil je het leren? Dan zijn de theaterlessen echt iets voor jou!

Doodle

… om jouw verhaal over te brengen 

Het maakt niet uit of je al ervaring op het podium hebt, je krijgt de kans om te ontdekken wat  jij leuk vindt. In de les, óf daarbuiten, als we naar een concert of voorstelling gaan. Je leert hoe je op een podium moet staan en hoe je jouw verhaal overbrengt op een publiek. Dat kan zingend, dansend, muziekmakend of pratend. Je oefent met deze verschillende kunsten op een echt podium met volledige theatertechniek. Natuurlijk geef je presentaties aan klasgenoten en elk jaar werk je aan een grote theaterproductie voor publiek.

En voor alle leerlingen van de CreaThor Academy elk jaar een Grande Finale!

Elk jaar sluiten we af met een productie waarin zo veel mogelijk onderdelen samenkomen.
Als creator van de Academy mag jij aan ouders, vrienden en verdere familie laten zien wat jij hebt bedacht, ontworpen en geleerd. Denk aan een interactieve tentoonstelling of een productie. Tijdens de Grote Avond in Odeon zijn alle creators van de Academy uiteraard ook aanwezig. De één op het podium, de ander achter de camera of actief in de foyer bij de verschillende kunstwerken. Na de derde klas kan je kiezen voor het vak beeldende vorming en krijg je sowieso het examenvak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV).

Andere trajecten

bekijk de andere trajecten

Traject

Techniek

mavo, mavo/havo

doodle

Traject

Sport

mavo, mavo/havo, havo/atheneum, atheneum

doodle

Traject

Technasium

havo/atheneum, atheneum

doodle

Deze school is onderdeel van:
Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio
Verder met leren

Realisatie: