Typisch Thorbecke

Typisch Thorbecke

Doodle

Samen investeren in méér dan leren!

School is meer dan les alleen. We vinden het belangrijk dat jij je tijdens jouw schooltijd ook op andere manieren ontwikkelt. We willen je graag goed voorbereiden op jouw verdere toekomst.

Doodle

Onioth vóór en dóór leerlingen

Onioth is de leerlingenvereniging vóór en dóór leerlingen. Onioth is een afkorting van Ontspanning Na Inspanning Op Thorbecke. En dat doen de leerlingen met film- en discoavonden, de sinterklaasviering en de Grote Avond in Odeon: een avond vol optredens van leerlingen en af en toe van docenten. Hiervoor worden serieuze audities gehouden. Oniothleden doen de organisatie. Bij Onioth leer je hoe je geluid en licht moet regelen of hoe je iemand moet schminken. De oudere leerlingen leren dit weer aan de jongeren! En dat is het mooie: leerlingen uit alle klassen werken met elkaar samen.

Doodle

Inzetten voor anderen

We willen niet alleen aan onszelf denken, maar ons ook inzetten voor anderen. Regelmatig zijn er daarom acties voor een goed doel. Denk hierbij aan de jaarlijkse sponsorloop voor het KWF, de actie met kerst, de oliebollenverkoop met oud en nieuw, deelname aan de Drakenbootrace voor het Jeugdsportfonds, de hulp van bovenbouwleerlingen bij de Twijnloop en clean-ups in Zwolle voor Team Migaloo.

Kunst en cultuur

Elk jaar zijn er op school verschillende muziek- en toneelvoorstellingen. Ook organiseren we activiteiten in samenwerking met culturele instellingen uit de stad, bijvoorbeeld de Stadkamer. In de bovenbouw ga je met het examenvak Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) op excursie naar verschillende culturele instellingen en 3 mavo heeft een speciale Herman Brooddag.

A-lympiade en wiskunde B-dag

Een wedstrijd in wiskunde. Dat doen leerlingen tijdens de wiskunde A-lympiade en de wiskunde B-dag. Ze krijgen dan één dag om met een groepje wiskundige problemen op te lossen. De laatste jaren hebben onze leerlingen hier hoge ogen gegooid.

Iedereen op stap!

Hoewel er in ons schoolgebouw meer dan genoeg te beleven is, gaan we ook geregeld op stap. We organiseren dagexcursies voor verschillende vakken en trajecten, het watersportkamp, de skireis en natuurlijk de Thorbeckereis in het examenjaar. De Thorbeckereizen gaan onder andere naar Praag, Parijs, Barcelona of Dublin. Welk niveau of traject je ook kiest, je gaat altijd wel een keer op stap. Ga je ook mee?

Deze school is onderdeel van:
Openbaar Onderwijs Zwolle & Regio
Verder met leren

Realisatie: